ГЛАВНА СТРАНИЦА
кап.

 

Отбор 08/09

Мачове 08/09

УЕФА 08/09

А ПФГ 08/09

Централен Архив

Статистика 08/09


31.05.2009         Първенство

Левски - Миньор (Перник)  1 : 1
12 000 зрители, ст. "Г. Аспарухов" - София
90 мин
46 мин

91. Иван Чворович  
2. Васил Божиков  
6. Николай Дюлгеров  
8. Румен Трифонов  
14. Ивайло Цветков  
17. Пламен Крумов (85 - 9. Станислав Руменов)  
18. Горан Янкович (73 - 15. Димитър Мутафов)  
21. Костадин Хазуров  
23. Христо Господинов (63 - 19. Петър Петров)  
26. Самед Ашимов  
32. Костадин Марков  
Старши Треньор: Антон Велков
46 мин 6. Рашид Тиберканин  
64 мин 20. Жоазиньо  
90 мин 19. Иван Цачев  

СЪДИЯ:  

Асен Николов

 

                                                     Ст. Треньор: Емил Велев

64 мин

ГОЛМАЙСТОРИ:

    0:1 - Костадин Хазуров (51)

1:1 - 45. Владимир Гаджев (74)

ФАКТИ:

1. Владимир Гаджев ознаменува с шампионски гол своя мач № 30 със синята фланелка.

2. След края на мача се разбра, че Литекс побеждава ЦСКА Сф и това означаваше, че Левски печели шампионската титла 1 кръг преди края на шампионата.

3. За съжаление, Тодор Батков постави себе си отново над Левски и титлата не беше връчена на отбора след края на мача. Причината - Батков не е в България!

ПРЕСАТА:

    Десният бек на Левски Живко Миланов обяви, че това е най-сладката титла в кариерата му и разкри, че интерес към него от чуждестранен отбор има. „Мисля, че тотално надиграхме отбора на Миньор Перник. Изпуснахме пет положения, те ни вкараха без положение и накрая доста измъчено, радвам се, че успяхме да станем шампиони", заяви Миланов. „Това не е първата ми титла, но е най-сладката. Така, като накрая станем шампиони, е доста по-хубаво." „Не сме губили вяра. От първата до последната минута искахме да вкараме гол, но те се бяха прибрали в малкия пеналт и беше доста трудно, но въпреки това изпуснахме доста положения." „Запитан дали иска трансфер в чужбина, след като вече доста пъти е ставал шампион със сините, националният бранител заяви: „Нека първо малко да се порадвам на титлата и ще видим тогава. Да, интерес има".

      Като най-нормалният завършек на шампионата окачестви Наско Сираков спечелената от Левски титла. Той отрече да е получавал предложение от Тодор Батков да се завърне в управата на "сините". "С оглед на своя потенциал, най-нормалното нещо беше Левски да стане шампион. Не съм получавал покана от Тодор Батков да се завърна в тима, но аз винаги съм на трибуните и подкрепям любимия си отбор", коментира Сираков. "Литекс имаше сериозен късмет по пътя си към Купата. Срещна преодолими съперници и затова триумфира", обобщи директорът на националните отбори.

Тази част от страницата е създадена и се разглежда най - добре в резолюция 1280х1024