Обратно на предишната страница18/09/2006: Седрик Бардон


За мача с ЦСКА
Не се чувствам като герой за това, че вкарах победния гол. Всички сме герои. Свършихме си работата добре и най-важното е, че спечелихме трите точки. Ако наказателният удар от бялата точка е изпълнен качествено, вратарят има само 5% шанс да спаси, в другите 95% положението става гол. Самият изпълнител обаче трябва да бъде уверен в себе си и да не се притеснява. Не желая да коментирам положението, при което стана дузпата, защото не бях близо до ситуацията. Съдията е прецени, че има, и я отсъди, но е нормално губещите да се оправдават с рефера.

За съдиите
Не мисля, че трябва непрекъснато да се нападат реферите. Въпреки че аз съм един от най-избухливите футболисти, когато видя някоя нередност, смятам, че не бива винаги да се оправдаваме с решенията на арбитрите.

За шестте дузпи за Левски от началото на сезона
Според мен няма нищо странно в това, че реферите отсъждат дузпи за нас. Все пак ние в момента сме най-добрият отбор в България. Нормално е да ни свирят наказателни удари от бялата точка, защото ние нападаме непрекъснато. Също така е нормално на тимовете от дъното на таблицата да не им отсъждат дузпи, защото тяхната игра е предимно отбранителна и не стигат толкова често до наказателното поле на съперника си.

За формата на футболистите
Истина е, че в момента не се намираме в най-добрата си форма. Не сме достигнали нивото от пролетта, но се опитваме да играем все по-добре с всеки изминал ден. Мисля, че специално в мача с ЦСКА играхме доста добре до гола. След това се поотпуснахме и не мога да си го обясня защо. Въпреки всичко е обнадеждаващо, че дори с лоша игра побеждаваме.

За изказването на Ивайло Петров: Не виждам как с тази игра Левски ще вкара гол в Шампионската лига
Това е глупаво изказване на вратаря на ЦСКА. Би трябвало всички българи да ни подкрепят и да искат ние да побеждаваме в Европа. Аз лично се надявам "червените" да отстранят Бешикташ и да влязат в групите на Шампионската лига. Все пак по повод на изказването на Петров искам да кажа, че съм сигурен, че Левски ще отбележи гол в най-комерсиалния европейски турнир.

За Шампионската лига
Прекалено рано е да се правят заключения за това как ще се представи Левски в Шампионската лига. Все пак е изминал само един мач, а предстоят още пет. Убеден съм, че до края на Шампионската лига, ще спечелим точки. Тази година дебютираме в турнира и съм сигурен, че следващия сезон, когато отново намерим място сред най-добрите ще използваме опита и самочувствието от сега и ще се представим по-достойно.

За мача с Барселона
Не бива да забравяме, че играхме срещу най-добрия отбор в света. Прави ни чест, че Левски се опита да играе своята игра на "Ноу Камп". Щеше да е много по-болезнено, ако се бяхме прибрали в глуха защита и пак бяхме загубили с голям резултат. Вярно е, че допуснахме много грешки, а тимове като Барселона се възползват и от най-малката такава. Трябва обаче да си спомним и за хубавите моменти. Все пак при 1:0 за испанците имахме възможност да изравним, а така никога не се знае как щеше да завърши двубоя. Не знам дали през второто полувреме имаше дузпа срещу Станислав Ангелов, но съдията не отсъди нищо и ние нищо не можем да направим.

За Тюрам и Жюли
Познавам се и с двамата. Преди мача си говорих с Тюрам, но не за нещо специално, а общи приказки. Попитах го как се чувства в Барселона, а той се интересуваше как се справям аз в България.

За контузиите в Левски
Травмите на Валери Домовчийски и Емил Ангелов идват в много неподходящ момент. Валери със сигурност ще пропусне мача с Челси, но се надявам поне Емил да се възстанови. Мисля, че контузиите се дължат на натрупването на мачове и на дългата подготовка, по време на която изиграхме доста контроли.

За младите футболисти на "сините"
В Левски има много млади и добри футболисти. Не визирам само новите попълнения. Според мен Мирослав Иванов помага доста на тима ни, когато влезе в игра. Надявам се с течение на времето тези момчета да намерят мястото си в отбора, да натрупат достатъчно опит и самочувствие.

За скаутите на Монако
За българския футбол е чест, че отбори като Монако пращат свои скаути. В случая те са наблюдавали изявите на Лусио Вагнер и Тиаго Силва. Според мен и двамата защитници са достойни да играят във френската Лига 1. Така може да се повдигне нивото на българския футбол.

За предстоящия мач с Челси
Обещавам на феновете, че ще направим всичко възможно да спечелим. Няма да ги разочароваме.